Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

29 January 2010

6l 2s

Are 7.550 kg
64 cm

Stie:
- sa ma "pupe", intoarce capul si se pune asa mieroasa, ma apuca cu mainile si ma pupa frumos
- cand e alintata: oricat de serioasa ar fi, incepe sa rada tare, cand o alinta pe strada, in webcam sau in brate
- sa intoarca limba pe dos, adik ca duca varful limbii spre cerul gurii si sa ne arate limba indoita, cu vinisoarele colorate
- sa ne apuce de fatza - gest rezervat exclusiv parintilor ei
- sa cante cu voce de soprana
- sa faca role play, adik scenarizeaza ea vreo poveste ca da voci de toate felurile, ea intreaba, ea raspunde
- sa zica mam am am
- sa stea in fund
- sa bea din cana cu cioc

Si ce mai stie ea mai nou e sa se scoale de 10 ori pe noapte, sa scanceasca cu ochii inchisi si ciocul larg deschis si sa taca cand apuca nectarul. Si eu, in consecinta, zooooombie.

25 January 2010

AP results?!

Cand am citit pentru prima oara despre Attachment Parenting eram insarcinata. Asa de mult m-am bucurat, ca si cum eu inventasem asta si mai si scosesem o carte despre. A fost de fapt o confirmare a simtamintelor mele, a ceea ce credeam eu ca e corect, a unui mod de viata.

M-am bucurat si mai tare cand mi-am dat seama ca si Luis impartaseste aceleasi idei si sentimente cu mine, deci am zis: o sa fim parinti AP!
De cand o avem pe Daris am facut cam tot ce se poate in acest sens, si nu neaparat gandit, ci mai mult de la sine, adica altfel nici nu as fi stiut cum sa fac. Doarme cu noi, alaptez la cerere, nu am lasat-o niciodata sa planga, si cand s-a intamplat (colici sau chestiiinevitabile) mereu a fost cu cineva, de fapt in bratele mele sau ale lu' tafsu, am purtat-o si inca o mai port in sling sau wrap, incerc sa vad ce vrea si sa ii intampin nevoile, atat cat reusesc.

Am intrebat mamicile care si-au crescut copilasii in acest fel cam cum is ei pe la o varsta mai inaintata. Aproape am plans la unele dintre raspunsuri, toti is niste bijuterii, in principal mai independenti, cu o autostima bine dezvoltata, unii foarte atenti la nevoile celor din jur (imi place tare asta!), ce mai lucruri pe care mi le dorem sa le aud!

In plan personal am zis pe la 3 luni parca, nu mai stiu exact, ca Daris nu mai plange, adica foarte putin, si am crezut ca e rezultatul tuturor trucurilor astora. Poate e si caracterul, poate, dar cred ca si modul de crestere in stilul AP influenteaza extrem de mult.

Ieri eram in parc, Daris in carut. Mai nou ii place in carut, iesim asa numai cand sunt cu Luis, singura doar in wrap, ca sa nu trebuiasca sa imping carutul gol la un moment dat, si cu copil in spinare (ce mama nu a trait momentul asta?!). Si mai nou nu mai facem maraton, pentru noi iesitul insemna 2 ore incontinuu mers, fara sa stam 2 minute ca se mofturea. Eram terminati, nu mai stiam prin ce colturi de oras sa mai mergem. Acum insa putem sa stam pe banca, wow, ca in vremurile de dinainte de Daris. Iesim, ne plimbam cu ea in carut, ne asezam pe banca, o scoatem sa ne jucam cu ea, o purtam din brate in brate, din aer in aer si apoi iar la plimbare. E muuult mai relaxant asa. Bine, cand iesim la "sport" o atarn in wrap si dam turele de rigoare.

So, eram in parc, ne asezam pe banca, ea in carut. Luis o lasase cumva cu spatele la noi, nu ne vedea din fatza, eu chiar am zis ca o ignoram, dar ea gasise priveliste mai atragatoare. Se uita la niste copii cum se jucau. Si s-a uitat, o gramada. Vreo 20 de minute a stat cu spatele la noi fara macar sa se intoarca sa ne priveasca. Dupa astea 20 minute si-a intors capul catre mine, a tras un zambet ca reactie la alintatul meu, s-a uitat la Luis si apoi a continuat sa se uite la copii.
Wow, adica nu a avut nevoie de noi, a avut siguranta ca suntem acolo! Eu cred ca e un mic semn de inceput de independenta.. e oarecum mult spus, caci inca e mica, 6 luni, dar am eu un feeling ca pe drumul ala e. Nu ca o vreau departe de noi, dar o vreau sigura pe ea si sigura de sustinerea noastra.

24 January 2010

Mi-e dor...

Sa ma uit la un film.
Sa nu ma mai doara spatele.
Sa dorm o noapte fara sa ma trezesc deloc.
Sa merg intr-o vacanta. La plaja ar fi bine.
Sa simt un pic fulgii de zapata, da' apoi sa ma bag in casa calda, cu un vin fiert.
De mam', Andre si de Muki.

20 January 2010

Premiu


Am primit acum ceva vreme de la Lore premiul asta, m-am bucurat, dar l-am lasat asa. Acum zic hai sa fac si eu jocurile blogosferei si vreau sa il dau mai departe unei prietene virtuale care m-a scolit mult in ale "parenting"-ului si pe care o apreciez mult, ea e mamica lui Pepitutz. beso Pentru amandoi!

19 January 2010

Inevitabilul

S-a produs. Adica spaima aia ca se ineaca na ca s-a facut realitate. Ieri. Cu una din doua: morcov sau cartoful dulce. Manca ca de obicei si de-odata se face rosie, ochii plini de lacrimi si da-i, respira daca poti. Era o bucata prea mare cred si nu mergea nici in jos nici in sus, prea jos ca sa o mai scoata afara, prea maroaie ca sa se duca pe gat. M-am panicat. Pe interior, pe-fara doar serioasa, m-am sculat si i-am dat cateva palmute in spate, intre omoplati si a scuipat-o. Ea a continuat sa manance in liniste. Eu cu ochii pe butelie, mancam din tavita ei. Dupa vreo 10 minute face la fel... bai tata, doua de-odata? Acelasi scenariu, acelasi sfarsit, numa ca de data asta am strigat la Luis care a zburat ca si-a dat seama din voce ca ceva nu era prea bine.

Termina de mancat, mai stam vreo 2-3 minute de vorba, parea "clean", o pun in scoica dar pe pat, eu strang dezastrul din jur, cand ma intorc, ea la fel tusea sa scoata ceva... de unde neica? Ti-a intrat printre masele, sau de unde? A mai scos cu lacrimi o bucatica de morcov. L-am lasat nitel mai tare de data asta, sa fie de la asta oare? Ca de nu, il face piure, de aia nu l-am mai aburit asa de mult.

Azi, adik in seara asta, eram cu teama-n spinare. Nu a mai facut asa, dar alta faza: tot asa am terminat, am mai stat vreo 5 minute, ca era cu umor copila, a ras cu noi, a vorbit, apoi s-o bag la cadita la baie. Si acolo a dat din picioare de nu stim cum sa i le mai "legam" ca uda tot in jur, si suntem in camera. Inainte de asta Luis a pacalit-o si a facut-o sa scuipe o bucatica de para, noi linistiti. Dupa baie, s-o pun pe masa de schimbat, ea vorbea cu mine, cand ma uit... o bucata de para in gura asombro cum si unde a ascuns-o, nu stiu. O pun in fund, voiam sa i-o scot cu mana, dar mi-era ca o infund mai rau, vine Luis sa vada ce si cum, ea nu mai avea nimic, o inghitise. Numa ca sa ma sperie pe mine.... uof!

De-acu am un cui in spinare, desi am vazut ca ea s-a descurcat, a fost mult mai dramatic decat inainte.
Tot continui BLW.

18 January 2010

Ranting!

Da, eu is aia care latra vehement, pe ici pe colo, pe unde apuc. Deja pe forum is o voce impotriva multora (idei si nu persoane), dar nu pot domne', imi sta pe chelie.

Nemultumirea mea de acum e legata de medici, si in particular de pediatri. Si mai ales de mamicile astea ascultatoare tare care ii vad ca pe Dumnezei. E outrageous! Uof!

Incepand din timpul sarcinii, auzem fete zicand ca "le-a certat" medicul ca s-au ingrasat prea mult sau faze de genul... helloooowww... cum adik te-a certat? Esti la gradinita? El sau ea tanti sau nenea e un medic (de cele mai multe ori fara a fi doctor) pe care il platesti pentru ca ii folosesti serviciile. Punct. Iti vinde, cumperi, si cam atat. De atunci am inceput.

Acum is mai aprinsa. Recunostinta mea pentru cine stie sa isi faca bine meseria, nu ma indoiesc - daca se intampla ceva copilului pediatrul mi-l trateaza, nu eu, nu internetul, nici o indoiala. Insa pediatrii nu is nutritionisti, si cu atat mai putin consilieri in puericultura. Au un text si pe ala il dau, cum ca sa incepi diversificare la varsta la care i se pare lui, ca da-i un mar, un biscuite si mai stiu eu ce, cumpara-i un Danone (nu ca ar avea el vreun interes, noooh, Doamne fereste!) si faze de genul. Mai tare ma oftica alta faza: ca mamele le iau de zei, e sfant ce zice pediatrul. Mai mult, daca ai buna intentie de a o contrazice pe pediatra X, moama... pai te iei de famelia ei, nene?
Cum e posibil??? Asta stau si ma intreb, cum e posibil... cu atatea kile si tone de informatie, cum e posibil ca cineva sa nu se intereseze in mai multe locuri. Mai rau: cum e posibil ca atunci cand cineva iti ofera o alternativa, iti spune si alte puncte de vedere, verificate, tu sa il ignori sau mai rau, sa il ataci. Nu, nu nu. Deci nu again. Asa ceva nu are nici o scuza. Uof!
Mda, l-au batut pe Iisus cu pietre, hmm ce sa ma mai mir de altceva.
Still... nu inteleg.

Si ca sa punctez ultima noutate, nush care pediatra nu recomanda combinatia broccoli+para ca da nush ce alergie!
OMG!!!!!!!!!!!!! Deci OMG! para+broccoli = alergie. Tare, no? Nu cumva mar cu morcov sa dea vreo bomba ca nu mai servesc astia nimik in avion, mai stii? Deci combinatia de 2 fructe/legume naste o alergie, buna teorie, iaca am aflat cum se fac si alergiile astea!

17 January 2010

Smecherii de seara

Cam ce stie sa faca copila asta: sta in pat, vorbeste, imi apuca mana sa imi muste degetele, deja simt buricele degetelor ca arse, se intoarce pe-oparte, da capul pe spate si isi trage pernuta de sub cap, ha, sa se joace cu ea. E mai mult de jucarie ca nu e perna perna, a ramas cu ea de cand avea nasul infundat si s-a obisnuit asa, iar pe mine ma ajuta la alaptat.

S-a jucat cu pernuta, a muscat-o si balit-o bine, apoi s-a rasucit catre mine, m-a luat de bluza si da-i, trage de ea. Cum am facut loc in scena, m-a apucat de un biberon si hop cu ambele maini sa il atace si sa il duca la gura. Ha!

Astept ziua/noaptea in care o sa caute si o sa apuce ea direct de la sursa cele trebuincioase, fara sa ma mai scol eu. Cand oare? coqueteo

Meniu

Ieri papaya si para - ambele devorate, nu s-a lasat pana nu a terminat tot de pe tavita.
Azi paste si o juma' de rosie coapta. A supt rosia si ceva paste, dar la un moment dat a inceput sa dea din picioare si sa intoarca tava cu fundu-n sus, deja se plictisise. Deci pastele asa si asa zic eu, sa vedem maine ce scoate.


Nani, nani

Imi amintesc ca pe la 4 luni voiam sa scriu cam cum doarme La Quiss, si era ceva de genul 6 ore dormea fara sa se trezeasca (stiu exact caci ii ziceam eu mamei, eh, tu dormi 6 ore legate? nu, ca te miauna Muki). Noi mereu am dormit ca pisicile, pana tarziu, cadoul cel mai mare a fost de Craciun - ne-am sculat la 2 pm gran sonrisa.

De la o vreme nu mai doarme 6 ore neintrerupt, se tot trezeste, ii dau o ceasca cu lapte (direct de la sursa) si adoarme iar. Dar acum vreo saptamana incepuse sa bea o cisterna noaptea, nu numai o ceasca. Ori puseu de crestere, ori nevoia de a ma simti, eh, cu atatea milestones se intelege.

O constanta insa: dupa ce ne bagam in pat, 2 ore shovaie, adica adoarme imediat, doarme 20 de minute apoi up. Eu cu ceasca de lapte langa ea, iar mai suge iar adoarme, si tot asa, repeta schema de vreo 4 ori, pana intr-adevar cade in somnul al mare. Inainte adormeam o data cu ea, si deja la a 3-a trezire eram cu parul pe bigudiuri, asa ca la a 4-a o lua Luis la plimbare. Acum m-am jmecherit: alea 2 ore stau treaza, si chiar nu simt faptul ca tre' sa o alint un pic cu tzitzi. Asta se intampla pana pe la 12.39 - 1 am. Apoi, noaptea, pan pe la 7-8 am mai vrea de vreo 2 ori cate o gustare, dar adoarme iar... pan la 12 cand ne trezim de-a binelea. Intre devreme dimineata si tarziu dimineata variaza, poa' sa vrea 1 data sau de 3 ori, depinde cat de repede i se usuca gatlejul.

Alta: Daris nu a fost niciodata cu rostogolitul, copil dormit cu fatza-n sus mereu, nestat pe burta, nu s-a omorat cu astea. Dar acum, ca deh se misca si controleaza mult mai bine miscarile, se foieste in timpul noptii - cam mult. Se da de pe spate pe stanga, apoi iar pe spate apoi mai doarme vreo 2 ore pe partea cealalta. In seara asta mai ca era cu fatza la cearsaf - o fi vrand oare sa doarma pe burta? Experimenteaza noi pozitii de dormit.

BLW






Cam asa haleste Daris, pana acum e incantata, azi dimineata mancam o felie de paine prajita cu unt in timp ce alaptam, am zis ca sa bag si eu ceva, ca in vremurile de odinioara. De unde, ca ea tocmai termina laptele si s-a dat imediat la felia mea. Am pus-o in carut ca era langa mine si pana sa ii pun ceva in spate ca sa stea drept a si inceput sa planga, de oftica! Voia paina si punct, nerabdatoare copila asta! coqueteo

Dupa ce mananca e cel mai complicat - nu suporta sa o atingi pe fatza. Eu cu prosopelul umed dupa mine, sa ii sterg manutele si boticul si ea ma impinge si isi misca moaca stanga-dreapta. Luis zice ca e ca mine, mm, cam da nici io nu prea suport asta. ha!

So far so good.... a halit cam asa: banana, paine prajita, morcov, broccoli, zucchini, cartof dulce, para, avocado, papaya, mar un pic pic, piept de pui si cam atat.

Banana o fac "inghetata la cornet", tai o bucata si o crestez numai la varf, in ideea ca dupa ce termina partea de sus continui cu crestatul si tot asa. Ei bine, ea mananca partea care iese in afara si apoi nush cum face dar scobeste "conul", rupe coaja si lasa sa cada doar cand a terminat tot, adica numai coaja. gran sonrisa

Apa nu stie sa bea din canita cu cioc, o sa ii iau alta cu ciocul de silicon, poate poate. Am incercat sa ii dau cu canita, nici asa nu se prea descurca, poate ar trebui sa caut una mai micuta, nici din biberon nu prea mai stie cum se bea. Azi, dupa o farfurie de para si papaya a baut un pic de apa din biberon si un pic din canita pe care, by the way, mai mult o musca.

Nu stiu daca e legat de BLW, dar imi pare ca scutecele nu mai sunt atat de umede, parca le schimb mai mult uscate, sper sa nu fie asta o problema. Si numaru' 2 din scutec, adik treaba mare, e altfel... in afara de puricei de broccoli, e.. real one, not so nice, nu ca inainte o pata de culoare si atat.

Nu stiu cum ajung numai pe seara sa ii dau sa manance, dimineata (adik la pranz cand ne sculam noi) tot lapte, mai vb cu mama, cu Andre pe net, apoi la plimbareala, back home tzitzi si un somnic si iac asa se face iar seara si abia atunci ii dau solidele. Pana acum doar intre mese, ca sa nu afecteze laptele, dar sunt convinsa ca ar imbuca si daca i-as da dupa ce o alaptez.

Ah, carnita de pui cum ca o inghitea cam nemestecata, de 2 ori am vazut-o cu bucati cam mari, eu asteptand sa le scuipe. Ea in schimb a strans din ochi un pic si a dat pe gat bucatoiul. Nu ma asteptam, dar nici nu s-a innecat. Vad ca la fructe si legume nu face asa, ori nu imi dau seama.

Maine ne asteapta paste cu sos de rosii. Pofta buna!

12 January 2010

6 luni

La Multi Ani, Kiss! Nu prea is in mood sa povestesc una alta.
Esti scumpa tare si te iubesc mult! beso

09 January 2010

Noutati BLW

Am uitat sa zic ceva tare de tot. In BLW zice sa le dai finger food ca sa apuce bine, dar sa le dai lungutze asa, sa iasa din pumn, ca ei mananca extra-ul de sus si jos. Nu au notiunea de a deschide pumnul si a cauta ce mai e si pe-acolo ascuns.

Ei bine, surprize. Daris haleste tot, adika si din pumn, nu ca il deschide la final, ci mananca ce iese pe sus si apoi tot urca produsul cu degetutele pana ajunge la capat. Adica aproape, caci cand ramane o bucata mica o scapa, apoi o cauta, o apuca si o termina si pe aia. Strangareta lu' mama, asa, nu-i risipitoare, treteaza lucrurile cu responsabilitate. sonriendo

(Azi a mai ros la o tija de paine prajita, in seara asta, si doar ca sa imi tina companie la tacos ai mei, ca de nu trecea ziua fara mancare solida.)

08 January 2010

Ce-am mai halit


Azi un morcov si niste broccoli. Putin, dar cu dorinta mare. Pe morcov il iubeste mai mult, era si frumos taiat, "finger food", iar pe brocol l-a apucat si ea tot de floreta si a ros tija (ca si amicul Oliver). Cand a ajuns din intamplare si floarea prin gura a strambat ca la carnita, cum ca.. ce-i asta? E mortala expresia, poate o imortalizez vreodata. La morcovel nu a strambat, deh, dulce, a incantat-o mai mult.
I-am dat castronelul apoi cu legumele si s-a repezit la el: a facut exact ca pisicii mici pe care i-am avut odata, adica stiau ca in recipient e lapte dar nu stiau cum sa il bea, nu aveau notiunea de "inauntru", si muscau din vasul ala, adica de plastic.
EI, Quishita la fel, cum ca ii mirosea ceva si nu stia cum sa bage mana IN castronel, asa ca tragea de el. In scurt timp s-a prins de smecherie, mai repede decat pisoii. hihi!
Numai ca a mozolit tot ce a gasit acolo, e vina noastra, am aburit prea mult legumele si erau mai soft. Data viitoare i le facem al dente.
I-a mai pus Luis si o bucata de avocado, dar nu a stiut sa i-o lase cu coaja si sa o taie felie, ca pe pepene, asa ca i-a alunecat usor din mana, nu a apucat nici s-o duca la gura macar.
Maine incercam din nou.

Pana acum eu cred ca e bine, desi ce inghite e f. putin, dar pare incantata, nu emotionata dar asa moderat atrasa de noul eveniment. Maine ii pun si apa, caci trage de sticla mea cand o duc la gura, nu stiu daca din curiozitate/obisnuinta sau poate chiar vrea sa bea.

07 January 2010

Alimente

Inca mai testam cu alimentele, nu consider ca am inceput pe bune BLW-ul, poate pentru ca nu i-am pus sort, in scaun, cu mai multe mancarur si ea sa aleaga pe rand, cu apa langa ea - atunci e start pentru mine.

Pana atunci insa i-am mai dat sa mai faca cunostinta cu cate ceva, si nu in fiecare zi. Azi de ex mancam eu pui, asa ca i-am dat un pic de piept - pui facut gen la gratar, numai ca nu pe carbon, ci "a la leña" adica pe lemne, iese mai suculent, asa. L-a apucat frumos, duce la gura fara sa se mozoleasca super mult, deci coordineaza destul de bine, a tras din el si a facut moaca specifica de cand ceva e nou si zice - wtf is that? cool A inghitit foarte putin, mult mai putin decat din celelalte alimente, da e bine.

Ieri am avut vizita, stiam ca o sa stam la masa sa impartim rosca, un fel de cozonac rotund, pentru ca au fost Magii, asa ca am zis sa ii dau si ei ceva in fatza. A inceput sa roada din inelul gingival intai, apoi si-a dat seama ca noi mancam, a strigat si ea ca ii e foame, i-am dat conul cu inghetata, adica banana despicata la varf, a mozolit-o pana la coaja, apoi a alunecat pe jos. Alta bucata - la fel, a ajuns la 3, deci in total sa fi fost vreo juma de banana micuta. E preferata ei.

A mai incercat paine prajita, adica uscato-prajita de aia. Ii place pentru ca isi freaca gingiile cu ea, o gramada, si mai cade si ceva in gura. S-a scos. Doua bucatele cat un deget, cam asa a apucat ieri.

Am luat morcov, broccoli si avocado pentru maine. Daca am scaunelul ii pun tot pe tavita si ea sa aleaga, daca nu tot asa ii dau numai un produs, poate morcov sa vedem ce parere are.

Alaptatul

Alaptatul e o intreaga incursiune, e ca in romanele alea de scoala, unde exista faza de initiere, momente care trebuie trecute tocmai pentru a invata si terminand cu faza de maturitate, voilá!
Eu simt ca in sfarsit am ajuns la maturitate - nu la capatul drumului insa. Suntem pe culmea aia de sus a curbei si acolo sper sa stam mult si bine, pana hotaram amandoua sa descrstem curba, sper sa fie asa lung si lent.

Am inceput stresant, cine nu? Pentru ca era prima oara, pentru ca aveam capu' toba de informatii dar nu stiam de fapt in ce unghi sa tin mana, bratul, n-aveam niciodata compasul la mine si mi se parea ca fac totul aiurea. Nu intelegeam de ce nu iese mai nimic la pompa, de ce statea Daris non stop agatata de mine, etc etc.. adika stiam ca asa e normal dar cand esti in miezul problemei parca partea aia cu relaxeaza-te, totul e bine nu aplica.

Dar nu m-am lasat nici o clipa. Laptele praf nu era o alternativa pentru mine, stiam ca nu exista fraza... nu se satura copilul! Poate exista de fapt si as fi ajuns sa las copila flamanda, bine ca nu a fost cazul.

Vreo 2-3 luni, nici nu mai stiu cat, am stat ca in Etiopia, la bustul gol, bine ca era la fel de cald ca in Africa si a fost ok. Ma intreb ce faceam daca s-ar fi nascut Daris intr-o luna de iarna... am mai povestit despre asta.

Noutatea vine cu un succes - pana la cele aproape 6 luni a fost exclusiv alaptata, si cel mai important, totul e atat de bine acum. Mananca la 3-4 ore, nu apuca sa planga de foame, pentru ca nu o las sa ajunga pana acolo, si ceea ce nu credeam sa vad ochilor: mananca in 10 minute! Oh, da, asa de repede.

Un nou obicei: o pun pe perna de alaptat (nush ce o sa fac cand nu mai incape) se uita la mine si nu numai ca deschide ciocul de colibri ca la inceput, ci trage cu mana biberonul meu si-l duce la gura. Asa ca eu nu tre' sa mai fac miscarea. In pat la fel - o pun pe spate, ea face miscarea pe-oparte (de altfel rotatia completa cu moaca la cearsaf nu e preferata ei deloc, deh, doar nu primeste nimic de-acolo, si ma mai intreb de ce nu roll-over - daca n-are nici un scop?!) si intinde mainile sa apuce tzitzi. Abia astept sa ajungem la faza sa ia ea cu totul tzitzi si sa traga ca din biberon. Ah, da, asta imi pare oarecum rau ca nu vrea deloc din bibe... voiam si io o poza unde poa' sa tina ea sticluta in maini... pe vremea cand voia din sticla era prea mica ca sa apuce.

A mai fost perioada cu - mancat bine pe timp de zi dar noaptea cum ca nu apuca bine. Inca mai face asa uneori, nush de ce, e pozitia culcata in pat aiurea, cel putin pentru mine, pentru altele e perfect. Ori o pun prea jos, ori prea sus, ori io ma indoi de spate si ma trezesc cu mameloanele in forma de streasina si rosii. Teoretic nu e nimic gresit, caci deschide gura larg, apuca mult, eu ii verific sa aiba mereu buza rasfranta, deci totul ok. Acum, desi apuca la fel nu am mai experimentat acea sensibilitate si sincer, sper sa nu mai vina vreodata.

04 January 2010

Heigh-ho!



Da, asta e video preferat a lu' Kiss! Se uita de 20 de ori la el, rade, scoate sunete ciudate, ce mai, il savureaza! Tv n-avem in camera, in schimb la calculator(-oare) se uita de la cateva zile!
Eu cred ca atata vreme cat selectez ceea ce vede e ok, nu is chiar asa, anti-media.
In afara de faptul ca si noaptea imi canta in cap "heigh-ho", nu ma deranjeaza, chiar ne folosim de el: plangea (de ala fara lacrimi)/se maraia Dari si Luis nu mai stia ce sa ii zica sa ii faca si incepe sa cante: "heigh-ho heigh-ho" la care ea tace si face ochii mari, trage un zambet si se emotioneaza. Ei na, ce sa mai, ne-au luat-o inainte piticii.
I-am mai pus The Backyardigans astia ca is la moda, ii plac, is ok, dar nu ajung nici la piciorul piticilor din Alba ca Zapada!

02 January 2010

BLW - alimente

Faza cu marul cred ca o las mai moale, alimentele tari se pot rupe in bucati micute si pot astupa caile respiratorii, asa ca o sa le mai aman sau o sa le "inmoi" fie ca le fac coapte, fie ca le prepar ca pe legume, la abur.

Azi Daris a mancat 3 bucatele de paine prajita, nu prea mici, caci le lua si le ascundea in pumn, se oftica, deci a trebuit mai maricele, nu cred ca faceau mai mult de juma de felie toate, dar e ceva. I-a placut tare si cel mai impresionant: apuca cu degetele, adica cu indeul si degetul mare! Am ramas masca, pentru ca asta se intampla de obicei mai incolo, la inceput iau cu degetele si podul palmei si abia apoi cu cele 2 degete mentionate.

Ce-a mai facut azi: eu am gresit, dar ea a acomodat situatia. Mancam carne asada, adica facuta la gratar, la carbon, si ea se intinde sa apuce. Ii dau o bucata, dar prea mica, adica nu era "finger" cat sa ii iasa din pumnisor. Eu am crezut ca o suge si atat. Ea a bagat-o in gura, a molfait si apoi pauza. Io asteptam sa o scuipe, caci era destul de maricica, zic eu. Nimic. Incep sa ma crizez, voiam sa ii bag degetul in gura desi stiam ca nu e ok, dar ea nimic, nici gag nici scuipat dar nici inghitit nu se vedea. Am mai lasat-o asa si incepea sa maraie ca mai voia. Nu stiu cand si cum, dar a inghitit bucata de carne. E sigur. Nu am vazut actul in sine, si er eram ferm convinsa ca o va scuipa.

Saptamana asta, dupa ce iau scaunelul, cred ca incepem treaba. Mamicile de pe BLW yahoo grup zic ca au inceput si mai devreme, daca bb e pregatit. Eu cred ca Daris vrea sa haleasca, cu tot ce a apucat pana acum a fost un pic de joaca dar cred ca a trecut faza, acum inghite si vrea si se frustreaza daca nu ii dam. Desi inainte "judecam" pe cele care incepeau inainte de 6 luni, iata ca sunt in aceeasi situatie. O iau cam cu o saptamana mai devreme, sa vedem.

Plus... de la o vreme e mai fussy asa, o fi si de la dinti, dar Luis zice clar si tare ca e din ziua de cand a experimentat prima "masa", cu banana. Cred ca are dreptate. Cine stie, o fi avand vreo legatura, poate ea vrea sa experimenteze ceva nou, poate organismul vrea si eu cam evit. Ca de atunci ma mai feresc sa mananc in fatza ei, ca vrea si ea. haha! Stiu, e aiurea si ajung de unde am plecat: cand auzem mamici ca zic.. "copilul meu vrea sa manance", duuuh de unde tanti sa vrea, stie el? tu vrei caviar daca nici nu l-ai mirosit vreodata? Nu!
Dar cred ca la noi e ceva de genul.. am incepu putin, apoi nu am mai continuat, dar nici nu am lasat, ca din cand in cand i-am mai dat asa cate ceva, o zi da, 2 nu.

Eu tot ma scuz ca nu incep ca nu scaunul inca, asa ca dupa ce il cumpar nu cred ca mai am motive. O pun la masuta si faca ea ce-o vrea: joaca, explorare, mancare, libertate deplina!