Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

28 May 2010

Semne

Am tot vrut sa o prind cu camera, dar nu prea merge caci se intinde sa ti-o apuce cand o vede, asa ca mai greu.
Face "adiós" cu mana, bate din palme cand zici "bravo", da din buze la apa sau lapte, azi parca ii dadea cu semnul de lapte, pe care eu am cam tot uitat sa i-l fac in ultima vreme.
Recunoaste cuvinte, ca: porumbeii, copiii - unde-s? si ea se intoarce si face "aaa?" "aaa?"
Apoi papusa, tiganul (un papus negru pe care il iubeste tare), cocosul si gainile, pretenii ei, catelul si "unde-i tata?"

Danseaza. Cum aude o secunda muzica, incepe batzaiala. Cand e muzica de-aia grea (adik draceasca lui L.) nu ca se batzaie din kur ci din partea superioara a corpului si cu capu', adik banging
Recunoaste unele melodii caci incepe sa si rada o data cu dansu'.
Din pacate se emotioneaza si cu cate o cumbia de printr-o camioneta de redneck de pe strada, dar Luis intervine repede: "Eso no, Dari!".
(cumbia aka manele romanesti, hehe!)

Cu mancatu'

Asa si asa. Azi n-a vrut deloc fructe la micul dejun, la pranz a aruncat legumele, a bagat putintel de tot iar oul fiert, pe care nu il mai probase cam de vreo luna l-a bagat in gura si cand a dat de galbenus l-a scuipat cu mare greata.
Seara i-am dat cereal cu mango cu lingurita ca ii picau ochii in gura de somn. Asta a mancat cu pofta.

Cu gradele pe invers

Io nush cum sa mai fac sa mai dormim, ca daca e ok asa in camera, ea transpira, daca fac mai frig, eu inghet. Asa ca eu dorm cu pilota pana-n gat (si simt fiorul cand ma dezvelesc ca sa ii dau sa haleasca) si ea cu picioarele la aer si fara nik peste. Am scapat de-o treaba macar: nu tre' sa ma mai trezesc sa am grija sa o invelesc. Dac a scos temperatura lu' tafsu e clar, suntem pe invers!

23 May 2010

Rajas con elote


Sau ardei cu porumb

ardei (capia cred, de aia lungi, dar merge de oricare)
ceapa
porumb la cutie
cascaval
smantana

se taie ardeii Julien
se inabusa/prajeste ceapa tot julien taiata, se adauga ardeii, apa si se acopera cu un capac.
se adauga cutia de porumb
se adauga smantana, piper (sare)
se stinge focul si se rade cascavalul, apoi se acopera ca sa se topeasca.

Noi mai punem intr-o tortilla de porumb, dar rar, de cele mai multe ori mancam asa, direct, sau acompaniat cu ceva carne.

E felul meu de mancare de preferat (bine, unul dintre!)

Pastai cu smantana

pastai verzi - se fierb muult de tot ca sa devina fragede, de nu bleh
ceapa
usturoi
smantana
piper

Ceapa inabusita cu apa si un pic de ulei, se arunca prima apa ca e toxica, in a doua se pune si usturoiul
se adauga pastaile fierte bine
Smantana la final
Si se linge pe degete de bune ce ies.

I-au placut si pisicii autodiversificate azi. Am pus langa niste peste si cand am venit cu carnea mea de vita pe gratar s-a intins si dupa ea. Ce mai combinatie! :)

BLW

N-am mai scris despre mancare, e un pic combinata cu ceva piureuri cand ii dam pe-afara sau e prea tarziu s-o mai lasam la masa (sta cate 30-40 minute), de obicei un cereal cu un fruct la lingurita si gata. Am inceput-o cand era cu diareea (care, btw, a revenit saptamana trecuta dupa prea mult iaurt natural - asa ca ii zic pas astuia pentru o vreme) si ii dadeam orez in toate combinatiile. Ca sa fim siguri ca mananca ceva ii dadeam piure si asa da, baga bine.

Acum, dimineata de obicei mananca fructe (de fapt nu prea) si daca nu si nu miez de paine amestecat cu banana de ex sau cereal de bb pe care il accepta. Exista si situatii cand impinge cu mainile orice, asta e.

Pranz e mereu BLW, de obicei carne fie de pui, de vita o suge mai mult ca n-are cu ce mesteca, sau peste. Carnea e mereu ok, legumele mai putintel. Aburite nu mai merg demult, uneori nici preparate.
Orez ii place (bleh pt mine)
Pastele is mereu preferatele.

Seara ii mai dam in parc un piure facut in casa, sau la intoarcele cereale cu apa, uneori cu un fruct. Acum ii place para, pepene rosu (mereu a fost) si cam usurel cu fructele, nu ca la inceput.
Daca e BLW e tarziu, pe la 9 jumate si e asa: paine cu unt, paine cu avocado sau fructe: pepene rosu, galben, mar, para, rar mango si la mai multe nu m-am mai aruncat (tot de cand cu diareea)

Zicea la carte ca pe masura ce trece arunca tot mai putin pe jos. La mine nu, chiar nu e deloc asa. Tot sterge tava cu ele si le zboara peste tot si acum si smulge tavita de deasupra de ajunge cu mancarea in poala, asa ca nu i-o mai pun pe cea mobila, las numai prima parte.

Stersul mainilor si al fetei in final e parca si mai mare dezastru, se enerveaza si incepe showul, asa ca o curat doar un pic si apoi o spal la chiuveta direct.

Intr-o vreme ii placeau biscuitii dintre mese, acum ii ia si in secunda urmatoare ii azvarle pe jos. Cu elan.

Bea numai apa si lapte, nu i-am dat niciodata sucuri. Ah, ceai de guayaba cand cu stomacul, si a functionat foarte bine.

Atat.

22 May 2010


E una din picturile favorite, cum ca stia Jesus asta ce e bun, no? Si avea vreo 3-4 ani pare-se.

Pai daca El a dat exemplul sta, n-ar trebui oare sa il urmam si noi, crestinii? Sau mai degraba sa o urmam pe Maria, caci in pozitia ei suntem.

Sa se mai puna si astfel de icoane si sa se raspandeasca printre crestinii de azi, desi cred ca ar fi foarte "scandalos" sa vezi asa ceva intr-o biserica.


Sursa

Artist : Lorenzetti, 1330 A.D.

21 May 2010

Doarme daca adoarme...

Am zis, noaptea se trezeste de vreo 3 ori dupa lapte, adica de 2 noaptea si una pe la 7 am, dar mai doarme (vad ca le tot scurteaza, de la 11, la 10 si acu la 9 jumate).

Dar cu adormitul e tot mai greu. Niciodata nu a fost de-aia ca sa adoarma si zzzzzzzzzzz, mereu erau treziri mici pana la cazutul profund, dar acum e combinata vechea moda cu una mai noua: bea lapte la san, se ridica, ma escaladeaza, vorbeste, merge pisiceste prin pat, iar mai casca, iar isi mai freaca ochii, mai ia o gura de lapte, aproape inchide ochii si cand sa zii gata iar ma framanta. Asta tine si pana la 2 ore, timp in care eu stau pozitionta in pat, cu bucataria deschisa, bufet prepay non stop.

Nu mereu, uneori adoarme si mai repede, fara tot showul prezentat, dar de cele mai multe ori daca nu are difuziune seara il face la nap-urile de la pranz, uof uof!

Oricum e mai bine, adica cel mai bine de pana acum la capitolul dormit. Ieri citeam comentariile unor mamici care alapteaza toddlers de 3-4-5 ani si care se ataca si noaptea de vreo 3-4 ori, asa ca... long way to go! Ca eu ziceam ca dupa un an asa, nu mai vrea haleala noaptea, dar daca nu e de foame e de placere si tot te cauta la bluza :)

16 May 2010

Tonga

Tonga e cel mai micut sling fix existent, se poate folosi oriunde si oricand, dar mai ales pe caldurile astea de aici. :) E pentru timpi scurti, dar merita. M-am bagat la concurs la Adelle si fac incantatii la pietre ca sa il castig! :D

14 May 2010

Alaptatul in imagini



Imi place tare imaginea asta. Am gasit aici o intreaga colectie de tablouri si fotografii cu femei alaptand. Ce curios, cum s-a modificat perceptia asupra alaptatului in public, daca pana la inceputul secolului 19 era atat de normal ca femeile sa alapteze langa orice necunoscut, prin anii '50, cam cand a invadat Tv-ul, sanii incepeau sa fie un obiect sexual si alaptatul in public a inceput sa fie ceva dojenitor, apoi cu feminismul in floare femeile refuzau sa alapteze si iaca-asa in societatea actuala ne luptam cu monstrii trecutului. Si unele din noi ne mai luptam si cu monstrii personali, bietii copii!

De la 9 la 10

Asa cum ma asteptam, de la 9 la 10 luni s-au produs multe schimbari, este prima luna care trage balanta in jos spre viata din afara. Nu am cantarit-o inca sa vad ce-a mai adaugat sau scazut, sper sa ajung maine.

A inceput sa mearga in 4 labe, sa se ridice intai in genunchi si apoi in picioare, cam asta la miscare.
Si cu somnul zic eu ca s-a mai domolit, se trezeste de 2 ori iedutul dupa lapte si inca una dimineata pe la 8 dar mai bagam pana la un 10 am, asa... uneori se trezeste la 8 si incepe sa vorbeasca, sa se miste prin pat, dar eu o ignor frumos, ca doar nu m-oi trezi cu noaptea-n cap! Si ea mai cade lata apoi, de obicei de-a curmezisul patului, in cele mai ciudate pozitii.

S-a schimbat mult la nivel cognitiv si emotional. Intelege o gramada de lucruri, e suficient sa repet de 3-4 ori un cuvant ca apoi il asociaza. Ii plac tare cantecelele de copii si se batzaie cand le aude. Are si 2 preferate.
Semnaleaza obiectele pe care le vrea si pune intrebari: "aaa?" "aaa?" si dubleaza cu expresia fetei interogatoare.

Ii plac copiii. Definitely. Si oamenii in general. Are o atractie speciala pentru ei. Se emotioneaza si cu cate un animalut, dar cu bipezii astia mici e o incantare totala. Striga copiii in parc, se intoarce dupa ei pe strada, ii apuca de tot ce poate. Le zamabeste oamenilor necunoscuti, stie cand ii vorbesc si le "raspunde", sta in brate la cei straini, ii analizeaza din cap pana in picioare cu moaca serioasa si apoi le da OKeiul. :)

Simt ca pot sa comunic mai mult cu ea si mai multe. Ne pupam si ne gadilam si radem de crapa matzele, macar o data pe zi.
Si imi vine s-o mananc pe paine cand ii vad ochii cum suge ca iedutul, e o privire uof, scumpa tare.



11 May 2010

Nostalgie

Pe youtube nu mai intru acum decat sa pun videos cu Daris. In urma cu vreo 2 ani stateam calare pe videos cu makeup, tutoriale peste tutoriale, cum se face, ce produse, eram pretena de makeup gurus, vorbeam in termeni mondeni, schimbam pareri de ce si cum imi vine bine.

Acum am ramas subscribed la canalele lor, iar eu am sters toate videos cu lookurile mele, dar nu ma mai uit la ce posteaza fiecare. Pana in seara asta cand am dat click pe-o fatuca care imi era draga.

Lumea a avansat, domne, pai cand eram eu into abia era la moda mineral makeup, era un wow, acum fac tutoriale cu airbrushing-ul. Atunci abia auzisem de metoda asta si mi se parea cool, dar era cam pentru saloane si atat. Acum isi iau fetele instrumentele acasa. Nu ca machiajul clasic nu s-ar mai folosi, dar deh, noutatile aduc mereu ceva bun.
Si nu ca as mai avea timp de pus makeup pe mine, si nici fro 400$ sa iau un compresor, dar asa, ma lua o nostalgie.. if you know what I mean! :)

Descoperiri bebelusesti

Ce-a descoperit ea: ca poate scoate sunete si cand inspira, nu numai cand expira. Si iaca-asa ma sperie pe mine ca se ineaca si ea rade de se prapadeste.

Ce mai face nou: "vorbeste" din gat, incepe sa scoate sunete guturale, daca asa le-or zice, dar mult mult de tot de ramane fara saliva si tuseste. Tacsu bucuros ca fiisa canta ca rockerii.

Azi a zis de cateva ori: Da-ííí- a! Si eu o strigam: Daria! Si ea: Daííía, cu mult accent pe i. sonriendo Am stiut eu de ce ii pun nume usor, hihi!

09 May 2010

Iedut iubit

Iedutul meu e inca addicted la lapte, mai ales in ultima vreme cand nu a mancat prea multe solide, a baut si mai mult lapte.

Pozitiile alea clasice de alaptat ar trebui spuse ca sunt pentru bebe mic, apoi isi gasesc ei din cele mai ciudate pozitii de laptuit: in 4 labe, cu capul pe mine, un picior in aer si unul pe pat, cand sta in poalele mele si altele pe care le scoate pe moment.

Este cel mai frumos sentiment pe care l-am avut vreodata, pe care nu l-am simtit deloc la inceput, de fapt e inversul primelor luni de alaptare. E ceva... nu pot sa descriu, dar simt ca si cum se umple o galeata cu apa ochi - asa se umple sufletul meu de amor cand o tin la piept.

Semnul de lapte nu il face, si eu am cam uitat sa i-l mai fac, dar in schimb clampane frumos din gura cand vrea sa fie iedut. Si se suie pe mine, se duce direct la sursa. :)

Am o emotie: eu pana acum nu am alaptat-o pe Dari in public (o singura data, noapte, nimeni in jur, nu se pune) si ca idee sustin alaptatul oriunde si oricand. Ca practica insa nu ma simt inca confortabil si ma gandesc ca atunci cand om fi pe-afara si ea mai maricica sa imi ceara lapte eu ce fac? Cum ii dau? Ii dau sau nu? Nu e cinstit nici fata de ea sa ii zic nu, ca o confuzez si nu vreau asta.

S-a intamplat saptamana asta sa vina inspre sursa de lapte cand o tineam in brate, in parc. Am stiut ca vrea lapte, dar cum eram exact pe punctul de a pleca acasa am lungit-o pana am ajuns, adica vreo 5 minute, nu mai mult.

Macar acum pot sa alaptez cu ea pe brat, caci pana mai acum vreo luna fara perna de alaptat nu eram in stare. Sa-i dea Dzeu sanatate lu' perna aia ca m-a ajutat enooorm, fara ea nu faceam nimic! :D

Baby steps

Cu mancarea, o luam usurel. Pana azi nu prea voia nimic, decat seara cereale, dar cu lingurita! Uof!
Legumele le arunca pe jos din prima, fructele.. sterge masa cu ele si tot pe jos ajung.

Dimineata i-a placut asa: iaurt natural (de ala rau) pe bucatele de paine uscata, se inmoaie acolo frumos si ea apoi le ia cu mana. Si doua bucatele de mango.

Pranz: broccoli, marea iubire, apoi dusmanul numarul unu si acum e nehotarata cu el.
Brocol aburit, apoi pus la tigaie cu un pic de unt, perpelit, pus niste branza rasa si smantana si voilá! Era super bun, a mancat vreo 3-4 florete de-alea, la sfarsit a aruncat unu in mare viteza.
Un pic de carne de vita, pe grill... o suge mai mult ca nu are cu ce sa traga din ea inca.

Seara: iar o felie de paine uscata inmuiata in iaurt blenduit de data asta cu mango, ceva mai bunicel (adica si pt mine) si 2 feliute de mar pe care nu prea are cum sa le molfaie. Le rupe cu gingiile in bucati mici mici si apoi le scuipa. Daca pun un pic marul la fiert si se face molicel il mananca cu pofta.

Cam asta, e cea mai buna zi cam in ultima luna.

In parc mai mananca cate un biscuite doi, insa as vrea sa gasesc altceva, ca desi is cei mai simpli tot au zahar. Cei facuti de mine in casa nu i-a mancat :(( Poate o sa incerc sa fac cumva sa iasa fragezi tare tare sa se topeasca in gura, ca mi-au iesit mai crocanti si nu are cum sa ii manance.

05 May 2010

Adevarul gol golut

Eu am asa cateodata cate un of, mai multe de fapt, dar doar cateodata ma opresc si il consemnez, ca sa nu par prea rebela.

De exemplu, fraza aia ca fiecare mama face ce crede ca e mai bine pentru puiul ei e pur si simplu o prostie si o arma de auto-aparare. Cu asta se incheie orice polemica, se ajunge la "a respecta parerea celuilalt" si alte clisee de-astea si punct.
Pe cand adevarul e altul. Si ce daca fiecare mama face ce CREDE ca e mai pine pentru plodul ei? Pe cine intereseaza ce crede ea sau nu? Daca eu cred ca is intr-un fel inseamna ca si sunt? Chiar deloc. Ce tot o dam in relativitati de-astea din teama sa nu deranjam?
Adevarul e unu: e bine sau nu sa faci un lucru pentru copilul tau. Punct. Nu ca daca eu cred ca e bine, asa este. Poate un bou de tata crede ca e bine sa-si bata copilul, ca e spre binele lui, ca sa invete pe viitor... exclus ca in realitate e ok atitudinea asta, nu?

....................................

alt cliseu dragut pentru noi dar adevarul e ca e facut doar pentru noi ca parinti si n-are nici o treaba cu interesele copilului: nu cantitatea ci calitatea timpului petrecut cu copilul conteaza!
lemme tell you smth: bull shit!
Numai in epoca asta dementa unde totul e fugareala se putea inventa asa ceva. Nu ca inversa axiomei ar fi adevarata. Nici aia.
Dar asta cu quality time nu a fost inventata pentru a motiva parintii care stau cu bebelusii sa faca ceva constructiv, amoros cu ei, ci de catre cine? Aha, tocmai exat de dinsii (dansele), cei (cele) care nu stau cu bebelusii, care stau cu scaunul de la birou trei sferturi din zi si... trebuiau sa se simta si mame in acelsi timp. Si nu mame, ci mame bune! Atunci ia sa ti-o trantesc eu verde-n fata: degeaba stai tu cu plodu' o zi intreaga fara sa faci nimic, caci eu in cele 2 ore cat petrec cu el fac de 100 de ori mai multe decat tine! Na! ¡phbbbbt!

Asa... si?! Sa zicem ca-i adevarat, so what? Tot nu conteaza!

Mai am lista de clisee care ma-nerveaza rau de tot, de mi se suie blana pe spate, dar astea despre mamici si copii.
Si ca sa inchei intr-un ton trist, mi-a povestit mama despre o familie cu o fetita ceva ce nu pot uita. Mi-a zis acum vreo 3 saptamani. De atunci imi vine in minte cel putin o data pe zi. M-a marcat profund. So...

Sunt cunostinte, el roman, ea americanoasa, live in USA, fetita de 3 ani, bb de cateva saptamani.
Copila mare are bona selectata si intervievata ca pentru NASA, pian, balet, 3 ore la cresa in rest clase de de toate, limbi peste limbi, vorbeste cu martieni, intr-un cuvant "se ocupa de ea"!
Copila face 3 ani, invitati, tort, lumanari, sufla, pune dorinte, se bucura. Masa ia tortu si il duce in bucatarie. Nu ii da fetitei nici macar sa guste, pentru ca nu ii da nici fainoase si nici dulciuri. neutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutraneutra
Somebody shoot me, NOW!!!

Sunt atat de trista in strafundul sufletului ca nu stiu cum sa pun in cuvinte ceea ce simt. Jur!



Back to BLW

Daris e back to normal again. Nu mai are kk des, ieri deloc chiar, azi totul ok.
Cat a avut problema cu virusul a mancat destul de bine, numai ca de vreo 2-3 zile asa, nu prea mai vrea mancare. In schimb s-a amorezat de tzitzi iar. Aseara chiar eram in parc si s-a intors spre mine, m-a apucat de bluza si clampanea din buze (asta e semnul ei pentru lapte, ca pe cel orijinel nu-l face!).
Recunosc ca seara ii dam cereale cu lingurita, caci ajungem tarziu acasa, ne tot lacomim sa mai stam afara, si asa facem totul pe fuga si ajunge sa adoarme in jur de 11 in loc de 10, uof!

Azi a vrut inghetata. :D A vrut la modul ca ma tragea de mana, i-am pus pe buze, a stat sa analizeze ce-i chestia aia rece si cand i-a dat de gust mai voia. Mai voia pana s-a pus pe plans ca nu ii mai dadeam. Of, BLW, ce-a facut din mine?! Ca daca mergeam pe clasic eram comunista si nu vedea nik copila mea din astea interzisele, asa cum ca ma doare usor la basca, uof, uof!

De maine o sa reincepem mai multa mancare singurica.
Ieri si alaltaieri n-a vrut verzaturile aburite, a mancat un pic puiul.
Azi spaghetti cu sos, preferatele ei - asa si asa, mai bine decat legumele de ieri.

O luam incet iarasi, sper sa isi reintre in ritm.

Catz rule!



Cine mai are nevoie de catel?! :)