Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

14 May 2011

Despre Marsupi Plus

Eu sunt mare amatoare de probat tot felul de purtatoare, am experimentat fiecare mijloc de purtare: wrap, sling, mei tai, SSc-uri si brate, de multe ori. Numai marsupiile alea gresite gen Chicco nu. De aceea nici nu am sa fac vreo comparatie intre MarsupiPlus si acele chestii aiurea, sunt destule informatii si comparatii pe tema asta.

O sa arat, din experienta mea, comparatia Marsupi cu wrap, sling si alt(e) SSCuri.


Marsupi si Sling: destul de evident si din poze, Marsupi se pune pe ambii umeri, in vreme ce slingul numai pe unul, distribuie greutatea in mod egal, e mai comod.

Marsupi ar semana cu un Wrap daca e sa il comparam. Copilul sta cam in aceeasi pozitie in ambele purtatoare, fie in fata, fie in spate. Piciorusele stau bine, iti cuprind mijlocul.
Wrapul e mai greu de legat, Marsupi se pune foarte usor iar rezultatul final e acelasi.
Ambele sustin si capusorul unui copil mai mic, Marsupi are o banda prinsa cu capse, la wrap poti trage materialul mai sus.
Wrapul are avantajul ca poti trage materialul atat de mult cat vrei, poti acoperi si capusorul bebelusului in intregime, la Marsupi cand se termina materialul ala e, nici nu are gluga in caz de nevoie.

Dintre toate purtatoarele cunoscute, Marsupi aduce totusi cel mai mult cu un Mei tai.
Personal, prefer Marsupi. Singurul avantaj la meitai este acela ca nu toate sunt standard, ci poti alege sau comanda pe placul tau, adica: bretele mai late sau mai inguste, dublate sau nu, matlasate sau simple, legate sau prinse cu catarame. Marsupi are toate bretelele la fel, as zice eu mai degraba inguste (cel putin fata de meitaiul pe care il am sunt mai inguste) si usor matlasate.

Sa va spun ce imi place tare la Marsupi, fara sa il mai compar:
- se pune extreeem de usor, poti sa dai copilul jos de 5 ori la o iesire in parc si sa il pui inapoi fara sa te stresezi deloc
- este foarte foarte mic (in comparate cu alte SSCuri care ocupa destul de mult spatiu) – eu nu ies cu rucsac la plimbare si MarsupiPlus e singurul pe care il pot pune in geanta mea, deloc mare
- e facut ergonomic: bebele sau bebeloiul e acoperit super bine de corpul marsupiului, pentru ca aceste nu e doar o bucata de material care il imbraca ci e un material cu doua pliuri, astfel incat fundul lui sa intre perfect acolo. Tocmai de aceea cand il inchei nu face cute pe picior, si nici nu ii ramane spatiu gol (trebuie vazut ca sa se inteleaga explicatia asta)
- are velcro/scai/arici sau cum ii mai spune, desi e aparent fragil, prinde foarte bine, nici gand sa se desfaca.

Experienta noastra: am purtat vreo doua saptamani copila de 12.5 kg in el, nu zilnic si nu ca nu as fi avut chef, dar sora cu bebele ei l-a insfacat de cateva ori, cu reprosul de rigoare ca nu am bagat-o si pe ea in campanie, mea culpa!

Copila a vrut purtata, si in parc si la locul de joaca, si la cumparaturi. Nu mai mult de o ora sa zicem fara sa o dau jos, asta pentru ca totusi, un copil mai greu se simte la un spate subred. Zic totusi, pentru ca in urma cu cateva kile, adica pe la 10-11 asa, purtam copila si cate 3 ore in purtator.

Dupa cum ziceam, bretelele sunt putin mai inguste asa ca pentru mamele astea ca mine, care mai au kilele din sarcina pe ele, e usor inestetic, adica se vede carnita cum iese pe ici pe colo :D Lucru care la wrap, de exemplu nu se intampla, pentru ca pe spate intinzi materialul de te inveleste cu totul (la mei tai se poate intampla la fel ca la marsupi). Cu toate acestea, simt mai fain bretelele mai subtiri decat cele mai late, adesea cam incomode. No problem ca am rezolvat-o si pe asta, am pus un jerseu peste, adica pun Marsupi, pun copila, inchei marsupi, imbrac jerseu peste si voila!

Am avut un marsupi Ciocolatiu, as prefera totusi alta culoare.
Recomandare la producator: o gama mai mare de culori (si nu numai uni daca se poate) si sa includa un cadou: o pereche de jambiere, ca toti stim cum se ridica pantalonii pana la genunchii copilului cand ii bagam la purtator! 

Daca as avea un bebe mic, sa zicem de vreo 6 luni maxim decizia mea ar fi: cumpar MarsupiPlus si nimic altceva! Da, hotarat. Si doar de pofta as incerca de la altii cate un wrap, un sling si un meitai, dar nu as mai investi in nimic altceva. Mai ales ca, stim cu totii, purtatoarele astea is cam scumpe (chiar, de ce asa de scumpe, toate si in toata lumea?), asa ca nu mai cumpar doua, ci numai unu, si asta ar fi Marsupi.
Asa ca primeste de la mine 5 stelute sclipitoare
bye bye! :)

No comments: