Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

07 January 2009

Despre rasfat...


Articol luat de pe DC:

Intrebare: Daca ii acord bebelusului meu prea multa atentie si dragoste inseamna ca il rasfat?

Raspuns:

Vestea buna este ca, impotriva a tot ceea ce ati auzit, dvs. nu puteti rasfata un bebelus (si chiar si un copil ceva mai mare). Ca toti bebelusii, si al dvs. a intrat in aceasta lume convins ca dvs. sunteti parintele ideal, care-i acorda ingrijirea ideala. Dragostea pe care i-o acordati este masura cu care bebelsul isi masoara aprecierea. Raspunzand dorintelor copilului, in special dorintei sale de atentie, nu il rafatati si nici nu il faceti sa devina egocentric sau incapabil sa amane rasplata meritata. De fapt, dorinta copilului dvs. de a va atrage tot timpul atentia va scadea pe masura ce el va deveni sigur de iubirea dvs. neconditionata. Cand incercati sa-l faceti cat de fericit se poate, sa-i alinati plansul, ii sustineti de fapt optimismul innascut si ii dati sentimentul de a fi indeajuns de "implinit" pentru a imparti totul si cu altii. Copilul dvs. va descoperi astfel ca viata nu-i da intotdeauna ceea ce vrea, dar poate avea intotdeauna din partea dvs. dragoste si apreciere.

Copii "rasfatati" se poarta in moduri care contrariaza adultii, nu din cauza ca au primit prea multa atentie, ci prea putina. Parintilor li se spune ca sunt manipulati de copilul lor care plange, dar aceasta este departe de adevar. Toate studiile in acest sens au aratat ca nici un bebelus nu poate simula nefericirea, iar plansul nu este un act controlat/calculat. Bebelusii plang pentru ca uneori se simt coplesiti si au nevoie de dragostea dvs. Daca nu exista nici un raspuns la lacrimile lor, ei pot sa se simta neiubiti pe masura ce cresc.

Pe de alta parte, pentru ca dvs. sunteti pentru copilul dvs. cea mai mare bucurie, cand ii acordati acestuia toata dragostea si atentia dvs. ii claditi de fapt o "magazie", o rezerva de "bine", care-l va ajuta sa devina puternic si razbatator, sa treaca peste toate dezamagirile si frustrarile.



Deci mai bine sa iubim copii, indiferent de varsta si mai ales sa le aratam asta, caci copii rasfatati, care fac scenete si se dau cu fundu de pamant in mijlocul strazii nu sunt cei carora li s-a acordat atentie (desi multi ar zice: eeee nu e adevarat, dar sorry asa e), ci exact cei care au fost ignorati si nu stiu cum sa atraga cat mai mult atentia prin actiunile lor extreme. Poor them! :(

No comments: