Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

21 September 2009

La doua luni

Nu am punctat cum a evoluat daris pan' in acest moment, dar la 2 luni cat are acum cam asta e bilantul... isi duce mainile la gura, incearca sa isi suga degetul, uneori il apuca pe al mare alteori indexul, dar cel mai des.. tot pumnul si trage si trage din el de parca ar fi de miere. Daca suzeta nu o vrea (bine, nici eu nu am vrut sa o invat de la inceput), astept sa se poata deleita cu minunatul deget mare, poate asa o sa se auto-conforteze mai usor.

Apoi.. isi tine destul de mult capul drept, doar cand o iau de pe pat il tin cu mana, in rest, in pozitie verticala deja nu prea e nevoie, si asta ca nu am pus-o pe burta ca sa isi intareasca muschii spatelui, cum se zice. Chiar isi duce usor capul catre pumn, cand vrea sa il apuce si nu poate.

Sta un pic in picioare, sustinuta, bineinteles, ii place vertical, asta de pe la 3 saptamani, cand a trebuit sa renunt si la sling ca nu ii mai placea culcata in el.

Si cel mai emotionant, rade!! Rade o gramada, cu voce uneori. Asa incepe ea ziua: se foieste, semn ca gata, sunt treaza, veniti si ma alintati! Daca nu raspundem imediat incepe un "aa" apoi alt "aa" pana dam navala, io si Luis si incepem.. frumoasa si scumpa si draga si "quien es boniiita? tuuu bonita!" si ea rade cu gura pana la urechi. Ritual care se prelungeste pe masa de infasat, apoi prezentarea lu' mam' ca sa o mai alinte si ea pe romaneste si apoi se transforma imediat in colibri, deci se miorlaie dupa nectar.

Alte schimbari de pana acum: isi intoarce capul dupa sunet sau dupa vocea mea si a lui Luis, nu ii place la orizontala, deci nu carut nu pat, vrea leganata si numai in brate, plimbata in wrap cat de mult dar fara sa ne asezam pe vreo banca, deci iesirile noastre is numai mers pe jos fara odihna caci se trezeste imediat.

No comments: