Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

01 June 2010

O teorie

Am o teorie care poa sa fie sau nu adevarata. Inainte ziceam ca bebelusii hraniti numai cu formula nu se trezesc noaptea, am vazut ca nu e chiar asa.
Totusi, din cati cunosc, acu' zic asa: bebelusii care beau formula si dorm singuri in patut dorm (mult) mai bine decat cei care beau numai lapte matern si practica co-sleepingul.
E adevarat?

Am citit raspunsurile a 140 si ceva de mame care alapteaza copii de pana la 3-5 ani si ele si acum se mai trezesc de 2-3 ori noaptea sa le dea lapte. De foame, de placere, de alte nevoi... dar o fac.
Nu e rau sau bine, si nici nu am de gand sa schimb ceva, dar zic...

(plus ca in parc nu dau, domne de o mama care sa zica ca beba sau bebul ei face figuri noaptea! "de la 2 luni doarme!" si eu tocmai voiam sa scriu saptamana trecuta ca Dari se scoala de 2 ori doar, jmechera de mine! Ia ca de 3 zile/nopti se trage de cap, par, urechi si toate cele de la dintii aia care nu-s. Nu mai numar trezirile, dar is cu doua cifre, pe-acolo!)

3 comments:

adra_bell said...

da, am auzit si eu de acesti copii care dorm de la 2 luni, merg de la 8 luni si citesc de la 2 ani. Uitasem ca la un an cer singuri la olita. Eu cred ca la varste foarte mici e posibil ca cei cu bibe sa doarma mai bine, cica laptele praf se digera mai greu. Dar vin experientele cu mersul si vorbitul si altele, care duc la agitatie nocturna si pentru cei hraniti cu formula si pentru cei alaptati.
Al meu copil (alaptat pana la 2 ani si co-sleeping) a dormit toata noaptea de pe la un an si 7 luni

Anonymous said...

e o teorie gresita... cel putin in cazul nostru...
eu am alaptat-o doar o luna pe fetita mea, si acum are 1 an si 5 luni si de cind s-a nascut nu a fost noapte sa nu se trezeasca o data, de 2 sau de 3 ori.
Ba au fost nopti si cu mai multe treziri. Una sau 2 pt lapte, si altele din diverse motive...
deci, ce-as fi vrut si inca as vrea sa fie adevarata teoria ta...
corina

Pepitzel said...

Dahnah, primul meu a dormit continuu noaptea de la 1 luna la 6. De la 6 luni si pana in zilele noastre s-a trezit la 3 noaptea, indiferent de ora culcarii. A doua a dormit de la 10-11 seara pana la 8 dimineata neintrerupt din prima zi acasa din spital. In prioada de alaptat asadar dormeau bine mersi. Asta micul se trezeste de 1-2-max 3 ori pe noapte. Diferenta intre ei eu o vad la suzeta, la cel mic eu joc rolul asta. Al mare imi amintesc cum si-o cauta noaptea, o gasea si auzeai tzoc-tzoc, plesnea cu mana la ea si spunea mormait "aze paz", adica "are par". Crapam de ras cand il auzeam, da-l lasam sa se descurce.

E adevarat ca laptele matern se digera mai repede, dar dupa ce li se introduc solidele asta nu mai este o scuza plauzibila. Eu cred ca se trezesc sa mai tzocaie un pic.