Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

19 November 2009

Sign with your baby!



Baby Signing e o metoda de a comunica cu copilasii chiar dinainte de a putea vorbi. De pe la 6-7 luni poti incepe comunicarea prin semne, pe care ei le invata si le asociaza cu respectivele obiecte. S-a demonstrat ca micutii stiu dinainte de a putea rosti semnificatia cuvitelor.

Vorbirea prin semne nu e destinata doar persoanelor cu probleme auditive, ci si copiilor mici, care inca nu si-au dezvoltat abilitatea de a vorbi, dar vor si se pot comunica cu noi.
Pe langa faptul ca poti "vorbi" mai repede cu micutul tau, acest limbaj al semnelor pare sa ii faciliteze dezvoltarea unui vocabular mai amplu si sa ii incite placerea de a citi mai mult. Si efectele psihologice sunt doar pozitive: copil extrovertit, mai sigur pe sine si chiar mai inteligent.

Nu e neaparat nevoie sa se inceapa la 6-7 luni (e varsta minima), chiar si mai tarziu, chiar daca copilul zice deja cateva cuvinte.

Cheia e repetitia si persistenta, cica dureaza cam 2 luni pana copilasul incepe sa repete semnul pe care il faci. Se incepe cu cele 3: "lapte" "mancare" si "mai mult", apoi se mai introduc in functie de utilitatea fiecarui cuvant. Bineinteles ca pot exista semne inventate, ideea e ca parintii si bb sa fie de acord si sa le recunoasca.

Mi se pare super fain si abia astept sa incepem si noi fun-ul :)

No comments: