Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

02 January 2010

BLW - alimente

Faza cu marul cred ca o las mai moale, alimentele tari se pot rupe in bucati micute si pot astupa caile respiratorii, asa ca o sa le mai aman sau o sa le "inmoi" fie ca le fac coapte, fie ca le prepar ca pe legume, la abur.

Azi Daris a mancat 3 bucatele de paine prajita, nu prea mici, caci le lua si le ascundea in pumn, se oftica, deci a trebuit mai maricele, nu cred ca faceau mai mult de juma de felie toate, dar e ceva. I-a placut tare si cel mai impresionant: apuca cu degetele, adica cu indeul si degetul mare! Am ramas masca, pentru ca asta se intampla de obicei mai incolo, la inceput iau cu degetele si podul palmei si abia apoi cu cele 2 degete mentionate.

Ce-a mai facut azi: eu am gresit, dar ea a acomodat situatia. Mancam carne asada, adica facuta la gratar, la carbon, si ea se intinde sa apuce. Ii dau o bucata, dar prea mica, adica nu era "finger" cat sa ii iasa din pumnisor. Eu am crezut ca o suge si atat. Ea a bagat-o in gura, a molfait si apoi pauza. Io asteptam sa o scuipe, caci era destul de maricica, zic eu. Nimic. Incep sa ma crizez, voiam sa ii bag degetul in gura desi stiam ca nu e ok, dar ea nimic, nici gag nici scuipat dar nici inghitit nu se vedea. Am mai lasat-o asa si incepea sa maraie ca mai voia. Nu stiu cand si cum, dar a inghitit bucata de carne. E sigur. Nu am vazut actul in sine, si er eram ferm convinsa ca o va scuipa.

Saptamana asta, dupa ce iau scaunelul, cred ca incepem treaba. Mamicile de pe BLW yahoo grup zic ca au inceput si mai devreme, daca bb e pregatit. Eu cred ca Daris vrea sa haleasca, cu tot ce a apucat pana acum a fost un pic de joaca dar cred ca a trecut faza, acum inghite si vrea si se frustreaza daca nu ii dam. Desi inainte "judecam" pe cele care incepeau inainte de 6 luni, iata ca sunt in aceeasi situatie. O iau cam cu o saptamana mai devreme, sa vedem.

Plus... de la o vreme e mai fussy asa, o fi si de la dinti, dar Luis zice clar si tare ca e din ziua de cand a experimentat prima "masa", cu banana. Cred ca are dreptate. Cine stie, o fi avand vreo legatura, poate ea vrea sa experimenteze ceva nou, poate organismul vrea si eu cam evit. Ca de atunci ma mai feresc sa mananc in fatza ei, ca vrea si ea. haha! Stiu, e aiurea si ajung de unde am plecat: cand auzem mamici ca zic.. "copilul meu vrea sa manance", duuuh de unde tanti sa vrea, stie el? tu vrei caviar daca nici nu l-ai mirosit vreodata? Nu!
Dar cred ca la noi e ceva de genul.. am incepu putin, apoi nu am mai continuat, dar nici nu am lasat, ca din cand in cand i-am mai dat asa cate ceva, o zi da, 2 nu.

Eu tot ma scuz ca nu incep ca nu scaunul inca, asa ca dupa ce il cumpar nu cred ca mai am motive. O pun la masuta si faca ea ce-o vrea: joaca, explorare, mancare, libertate deplina!

3 comments:

Pepitzel said...

E super Daris, se pare ca o sa aveti "smooth sailing" cu solidele! Cat despre "pincer grip", e precoce-precoce! Bravo voua! :-*

Din ce spui si mie mi se pare mai mult decat pregatita, si eu i-as da bate, cu cat exerseaza mai des si mai devreme, cu atat veti "ajunge acolo" mai devreme.

La noi prevad un drumeag luuuuung. :))

Dahnah said...

Astept sa implineasca 6 luni ca o sa iau serios, pana atunci ii mai dau asa, din cand in cand cate ceva, si da, cam vrea. Nu pot sa bag ceva in gura fara sa intinda mainile spre mancare. :)

Matei said...

imi spui,te rog, care e numele exact al grupului de pe yahoo?
multumesc