Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

28 March 2010

Motor skills



Unii bebelusi deja o iau la fuga in patru labe, se ridica si merg in picioare sustinuti, se tarasc si fac toate cele.
Daris nici nu merge ca pisica, si nici ca omu'. Dar vrea. In 4 labe nu prea a avut ocazia, caci noi pe jos nu o punem, avem gresie si intram incaltati. Singura sansa e pe pat, care e destul de mare si safe. Se ridica de fund in sus dar ramane pe burta sau in pozitie s-o ia de-a busilea, dar nu se misca.
Vrea sa se suie in picioare, se agata de piciorul meu, a reusit doar in genunchi sa se ridice pana acum. Tot asa, in pat. Aseara voia sa se ridice din Tummy Tub aka galeata de baie, dar nici nu am incurajat-o caci era tarziu si trebuia sa o sapunesc. lengua Daca o tii, sta bine in picioare si destul de mult timp. Am pus-o si in premergator, ca idee.. caci nu o sa il folosesc prea mult. Au incantat-o muzicuta si jocurile, dar nu foiala.



Pe la 3-4 luni sau oricum, destul de devreme dadea semne ca vrea sa se ridice si a incercat mult miscarea pana a stapanit-o. Apoi, pe la 5 statea in fund. Apoi i-a dat cu vorbitul si cred ca a lasat in urma partea cu miscarea. Zice ca se concentreaza pe rand pe cate un skill, asa ca poate e in pauza de mutare acu.
Eu nu ma ingrijorez, dar tot aud pediatri care-si dau cu parerea in mod eronat si baga mamicile in sperieti ca bebelusii lor "nu-s normali" bla, bla, bla

3 comments:

adelamaria said...

Nu stiu daca patul e o solutie buna. Cred ca totusi ar avea nevoie de o suprafata ferma, stabila ca sa poata incerca sa se ridice. E posibil ca suprafata patului sa i se para nesigura, desi pentru noi, adultii, e invers.
Se gasesc niste covorase din cauciuc (cred) cu litere/cifre, care se unesc ca un puzzle. Poti sa cumperi mai multe si sa le pui peste gresie. Sau ceva de genul. Daca doresti, desigur :)

Dahnah said...

@adelamaria da, nici eu nu cred ca patul e prea ok, trebuie ceva mai firm, o sa o pun pe un covor pe jos, de cand tot zic.. merci de sugestie.

ralus said...

pentru mult timp nu vor mai fi bebelusi, nu ne vor mai sta atat in brate. vom ramane cu amintirile si dorul de bebe